Faalangst therapie bij Psycholoog Groningen

Wat is faalangst?

We kennen het allemaal wel, spanning voor een tentamen of bang zijn om niet uit je woorden te komen tijdens een presentatie. Deze spanning is gezond en houdt je scherp, het zorgt ervoor dat je beter presteert. Wanneer de stress echter te groot wordt en het je gaat belemmeren, kunnen we spreken van faalangst. Je bent zo bang om fouten te maken, dat het ook vaak verkeerd gaat.

Kenmerken van faalangst

De meest voorkomende klachten bij faalangst zijn:

  • Overmatig piekeren over wat er verkeerd kan gaan
  • Doemdenken
  • Hoge adem, zweten, trillen of stress voor een prestatiemoment
  • Het perfect willen doen
  • Jezelf op de kop geven als je iets fout hebt gedaan
  • Eenzaamheid

Aan faalangst werken

Net als bij andere angstgevoelens, kun je ook aan faalangst werken. Psycholoog Groningen geeft sinds 2015 de cursus Omgaan met Faalangst op de Hanze Hoogeschool Groningen waarbij veel studenten elk jaar geholpen worden. Op individueel niveau gaan we kijken naar waar je faalangst vandaan komt, wat voor nut het heeft gehad in je leven en hoe je daar nu anders mee om kunt gaan.

Een leven vol fouten

Fouten zul je altijd maken in je leven, daar kom je simpelweg niet onderuit. Maar hoe je met die fouten omgaat en hoe je je erover voelt, kun je wel beïnvloeden. Samen gaan we ernaar toe werken dat je zelfverzekerder en met compassie fouten kunt gaan maken, zodat het je niet meer belemmert, maar je ermee vooruit kan komen.

Neem contact op met Psycholoog Groningen, we zullen samen op een gepaste manier leren falen. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 050 – 205 0088 of stuur een e-mail >