Angsttherapie bij Psycholoog Groningen

Therapie angstaanvallen & fobieën

Wanneer je elke dag bang bent, maar je weet niet waarvoor, dan spreken we van een angststoornis. Je ervaart angstige gevoelens, maar je kan dit niet duiden. Angst heeft invloed op je hele lichaam. Door de constante zorgen zijn je spieren meer gespannen, kom je moeilijk in slaap en heb je last van je maag en darmen (overactiviteit door het zenuwsysteem). Wanneer deze gevoelens je dagelijkse leven beïnvloeden, dan is een behandeling voor de angst aan te raden.

Fobie

Nu kan het ook zijn dat je een fobie hebt. Anders dan bij een angstaanval is er bij een fobie wel een duidelijke bron voor de gevoelens. Je bent bijvoorbeeld bang voor spinnen, bloed of je hebt hoogtevrees. Ook kan het zijn dat je bang bent om bekeken te worden of beoordeeld te worden (sociale fobie). Dit ervaar je wanneer je in het openbaar moet spreken.

Behandeling voor je angsten en fobieën

Wanneer angst of een fobie ervoor zorgt dat je moeite hebt om je dagelijkse taken uit te voeren of dat je erdoor niet meer kan werken, dan helpt therapie je weer op weg. Bij de behandeling werkt Psycholoog Groningen met verschillende therapieën, zodat er een behandeling op maat kan worden gemaakt.

We helpen je graag

Mocht je twijfelen of nog vragen hebben, bel of mail ons dan gerust. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 050 – 205 0088 of stuur een e-mail >