ADHD behandeling in Groningen

Merk je dat wel drukker bent dan de rest? Of kan je je aandacht er moeilijk bijhouden? ADHD merk je aan je hele lichaam en geest. Je gedachten springen van de hak op de tak en stilzitten is ook een enorme opgave. Psycholoog Groningen kan je helpen met een ADHD behandeling.

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)

Een medisch expert is de enige die ADHD bij je kan vaststellen. Er zijn drie vormen van ADHD die we kunnen onderscheiden. Bij de eerste vorm kan je voornamelijk je aandacht er niet bij houden (attention deficit disorder, ADD). Je kan dan moeilijk instructies opvolgen en schoolwerk (lezen van een boek) kun je niet uitvoeren.

Bij de tweede vorm kent je gedrag geen rem (hyperactivity). Je bent zeer impulsief en denkt niet na over wat je doet. De laatste vorm is een combinatie van beide  (ADHD). Je hebt dan geen concentratie en je bent enorm druk.

Oorzaak van ADHD

De oorzaak van ADHD ligt in de hersenen. Daarom is het belangrijk dat een medisch specialist het bij je vaststelt. Het gedeelte van de hersenen wat verantwoordelijk is voor je concentratie, aandacht en wat spontaan gedrag remt is minder ontwikkeld bij mensen met ADHD. Het gedeelte is kleiner, dan bij mensen die geen ADHD hebben. Het is begrijpelijk dat dit de nodige gevolgen heeft voor jouw leven!

We helpen je graag
Neem contact op met Psycholoog Groningen want je bent bij ons aan het goede adres om aan je ADHD te werken. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 13 uur voor een afspraak: 050 – 205 0088

ADHD-behandeling-begeleiding-kinderen-psycholoog-volwassenen