Over psycholoog drs. Dea Boom

Mijn naam is Dea Boom (1988) en ik ben de praktijkhouder van Psycholoog Groningen. Graag vertel ik je wat over mijn achtergrond en wat me bezighoudt, zodat je straks weet wie je tegenover je hebt.

Opleiding en werkervaring

In 2012 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ik heb hierna gewerkt bij een aantal verschillende praktijken en daar ervaring opgedaan met individuele behandelingen, groepstherapie en relatietherapie. Ik heb veel geleerd over verscheidene behandelmethodes en mijn visie op het vak breng ik vanaf 2021 tot uiting in mijn eigen praktijk, Psycholoog Groningen. In 2020 ben ik geaccrediteerd tot gestalt therapeut. Daarnaast geef ik sinds 2015 met veel plezier de eigen ontwikkelde Omgaan met faalangst cursus aan studenten op de Hanze Hogeschool in Groningen.

Elkaar ontmoeten met respect

In mijn leven, zowel privé als professioneel, streef ik naar een basishouding van respect tegenover anderen. Juist de verschillen tussen mensen maken ons leven rijker en boeiender en daarom ben ik altijd nieuwsgierig naar wat jou drijft en maakt tot wie je nu bent. Vanuit een basis van vertrouwen en openheid treed ik je tegemoet. Ik vermoed dat dit een van de redenen is dat ik vaak als feedback krijg dat men zich bij mij niet veroordeeld voelt en over alles mag praten, hoe eenzaam ze zich daar ook over voelen.

Hoe help ik je?

Iets anders dat ik vaak terug hoor, is dat ik veel rust uitstraal. Ik probeer zoveel mogelijk vanuit het gewaarzijn te werken. Dat betekent dat ik gebruik maak van wat er tussen jou en mij in de spreekkamer gebeurt. Stel dat ik merk dat ik word afgeleid, dan zal ik dat inbrengen en samen met je onderzoeken wat het betekent. Misschien voel je je op dat moment wel eenzaam of vind je het moeilijk om een dieper contact met iemand aan te gaan. Door je een veilige omgeving te bieden en je daarin uit te dagen andere ervaringen op te doen, komen we samen tot nieuwe mogelijkheden die je vervolgens mee kunt nemen in je dagelijkse leven.

Ik zal je niet vertellen wat je moet doen. Het is mijn doel om je bewust te maken van wat je doet en hoe dat voelt, om je vervolgens te helpen datgene te doen waar jij achter kunt staan, met je hoofd en met je hart. Welke richting dat zal zijn, dat is aan jou. Ik help je op die weg te komen.

Persoonlijk

In therapie ben ik nooit bang om mezelf te laten zien. Ik ben ook gewoon een mens en als het passend is, kan ik je laten zien hoe ik zelf met het leven omga. Want als ik het kan, dan kan jij het ook.

We staan voor je klaar

Wil je kennis met me komen maken? Bel of mail ons dan gerust, onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 050 – 205 0088 of stuur een e-mail >