Wachttijden, tarief & vergoedingen volwassenen

Wachttijden

Wachttijd tot intake waarna behandeling direct volgt: 1 tot 2 weken

Tarief en duur gesprek

Voor een afspraak bij Psycholoog Groningen, ook de intake, staat 60 minuten. Hiervan is 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd voor de psycholoog. Een relatietherapiegesprek is dubbel zo lang, dus dat betekent 90 minuten directe tijd en 30 minuten indirecte tijd voor de psycholoog. We rekenen €98,- per uur.

Hoeveel gesprekken?

Hoeveel gesprekken er nodig zijn hangt af van de ernst, de aard, maar ook de duur van de problematiek. Je zult begrijpen dat als klachten al jarenlang spelen, deze nooit in een of enkele gesprekken verdwenen zullen zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk om grondig te werk te gaan, want dat maakt de kans op terugkomst van je klachten minder groot. We bespreken tijdens de intake wat je eigen wensen hierin zijn en wat we je daarin kunnen bieden.

Overleg met je verzekeraar

We raden aan te overleggen met je zorgverzekeraar en te informeren naar een vergoeding. Geef daarbij aan dat onze begeleiding vergoed wordt uit het aanvullende pakket. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

De diensten van Psycholoog Groningen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket en dat heeft voordelen, namelijk:

– Je bent niet gebonden aan enkele gesprekken. Je kunt het daardoor zo indelen dat het effect van de behandeling zoveel mogelijk wordt vergroot.

– Geen aanslag op het ‘eigen risico’. Het eigen risico is vanaf 2021 €385,- of meer! Je betaalt dit eigen risico wel als je naar een psycholoog gaat die uit het basispakket wordt vergoed.

– In veel gevallen is psychologische zorg die uit het aanvullende pakket wordt vergoed, bij een volledige behandeling goedkoper.

Betaling en afzeggen

De betaling kan gebeuren middels automatische incasso. Op de datum die jij aangeeft, wordt dan het bedrag van je rekening afgehaald. Je kunt er ook voor kiezen om de rekening per mail toegezonden te krijgen en dan zelf binnen het termijn te betalen.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het uiterlijk 24 uur van tevoren weten, dan kunnen we nog iemand anders inplannen. Zeg je binnen 24 uur af, dan zijn we genoodzaakt het consult in rekening te brengen. Je krijgt dan een no show factuur van €75,-.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 050 – 205 0088 of stuur een e-mail >